Fijn land Nederland keldert op ranglijst persvrijheid

Fijn land Nederland keldert op ranglijst persvrijheid 

03 mei 2022 - 11:05

Journalisten beginnen langzaam maar zeker een bedreigde soort te worden in Nederland, nu ons 'fijn land' dit jaar 22 plaatsen is gedaald op de ranglijst van persvrijheid dat is opgesteld door Reporters Sans Frontières (RSF). Volgens RSF neemt de agressie tegen journalisten toe, ondanks dat er relatief gunstige omstandigheden voor persvrijheid zijn. 

Nederland daalt van de 6e naar de 28e plek op de jaarlijkse index. Volgens Free Press Unlimited is dit ongekend in de geschiedenis van de wereldranglijst van persvrijheid. "Nederland heeft sinds 2002 altijd in de top 10 gestaan."

Er zijn dan ook dit jaar meerdere incidenten geweest, daar weten ook wij alles van. Zo werd onze arme Slijptol bijna platgereden door een kerkgekkie op Urk, kreeg hij klappen tijdens zowel een Haags anti-lockdownprotest als op een demonstratie van onze vrienden van Viruswaarheid, werd Sarah uitgescholden voor vuile k*tb*tch en Reinout en cameraman zelfs door een haatmevrouwtje met de dood bedreigd.

En we kunnen nog wel even doorgaan. Drie weken geleden meldde een internationaal rapport, onder leiding van Free Press Unlimited, al dat de veiligheid van journalisten in Nederland afneemt. Om te voorkomen dat we definitief afglijden na Iraanse of Noord-Koreaanse toestanden, moeten de aanbevelingen die gedaan werden in het rapport zo snel mogelijk in gang gezet worden, vinden ze bij Free Press Unlimited.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml