Fikkiestoker Beekse Bergen doodt 10 dieren

Fikkiestoker Beekse Bergen doodt 10 dieren 

01 februari 2022 - 13:35

De brandstichter van Beekse Bergen, een 27-jarige man uit Eemnes, is dinsdag veroordeeld tot tbs met voorwaarden. De rechtbank in Breda oordeelde dat de man ziek is en daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar was.

De man vond het nodig om op 26 maart 2020 op drie plekken bij de dierenverblijven een vuurtje te stoken. Daardoor kwamen acht onschuldige impala’s en twee al even onschuldige koedoes in de vlammen om. Buitenverblijven van andere dieren werden verwoest en een nest van een pinguïn werd zodanig verstoord dat het kuiken dat niet overleefde: "Het had grote impact op het personeel, dat ze dieren die ze al jaren verzorgden in erbarmelijke omstandigheden aantroffen na de brand", aldus de rechtbank.

Maar waarom deed het heerschap dit in vredesnaam? Het gebeurde in elk geval tijdens een 'manische episode': "Ik was ontevreden over alle mensen die er zijn. Ik wilde één worden met de dieren, één met de natuur. Ik kwam oog in oog met de jachtluipaarden. Ik voelde toen dat ik iets moest doen, omdat ze gevangen waren", aldus de man in kwestie.

Toen de dieren door de brand niet konden vluchten, maar juist gevaar liepen, kwam hij bij zinnen. Hij gooide toen een ruit in bij het restaurant van het dierenpark, in de hoop dat de brandweer zou komen. Omdat hij op dat moment weer bij zijn positieven was, kreeg hij voor de vernieling nog wel een straf: zes weken voorwaardelijk cel. Dat dan weer wel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml