'Filmpjes huiselijk geweld zijn gruwelijk'
Binnenland

'Filmpjes huiselijk geweld zijn gruwelijk'.

De 26-jarige Berry M. uit Hengelo maakte ronduit gruwelijke filmpjes van zijn door hem zwaar mishandelde vriendin. De aanklaagster vindt dat M. een lichte tbs-vorm (met voorwaarden) moet krijgen, voor het willen toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en het gijzelen van zijn vriendin.

Toen M. even boodschappen ging doen zag de jonge vrouw een poging om te ontsnappen. Toen zij echter bij het voor haar eerst mogelijke adres aanbelde, waren de bewoners zó van streek dat ze haar niet binnenlieten. Een oude mevrouw verderop in de straat deed dat wel. In het ziekenhuis werden vervolgens op twintig lichaamsdelen verwondingen geconstateerd.

Vreemdgaan

De verdachte was er van overtuigd dat zijn vriendin vreemd ging en filmde de gevolgen van zijn daden met zijn telefoon. Volgens de officier van justitie zijn de beelden "ondoenlijk om naar te kijken.". M., die nu 285 dagen vastzit, moet volgens de officier snel gedwongen worden behandeld. Daarnaast moet hij een oudere straf van dertig dagen uitzitten, een contactverbod krijgen en zijn mishandelde vriendin een schadevergoeding van bijna 3.000 euro betalen. Overigens werd de verdachte al eerder veroordeeld voor huiselijk geweld, zo meldt Tubantia. De uitspraak is op 8 juli.

Alle artikelen geladen. Overzicht →