FIOD-medewerkster ontslagen om checken date
Binnenland

FIOD-medewerkster ontslagen om checken date.

Wat doet u als u bij de FIOD werkt en u vertrouwt het niet helemaal hoe uw date zijn inkomen vergaart? Omdat u de mogelijkheid heeft, duikt u dan wat dieper in het systeem. U checkt dan ook direct zijn familieleden.

Dit was precies de gedachtegang van een medewerkster van de FIOD. Maar helaas, dit mag niet zomaar en dus werd ze de laan uitgestuurd. Ze probeerde haar strafontslag afgelopen maand via de bestuursrechter in Den Bosch ongedaan te maken, maar de rechter wees haar verzoek vandaag af.

"Uit verantwoordelijkheidsgevoel voor haar werk" en omdat ze wilde voorkomen dat ze zou omgaan met iemand "die niet zuiver op de graat was" controleerde ze de gegevens van haar date en zijn ouders. Naar eigen zeggen had ze niet door dat dit niet mocht, want volgens haar is dit toch echt wat anders dan 'uit nieuwsgierigheid' de buurman checken.

Dit was echter nog niet alles. Bij een andere date - die blijkbaar expres contact met haar had gezocht omdat hij weleens wilde weten hoe een en ander bij de FIOD in zijn werk gaat - schendende ze haar geheimhoudingsplicht door te vertellen hoe haar werkgever onderzoek doet. Tijdens zijn vragen veranderde de sfeer en "omdat zij de man uit haar huis wilde hebben, heeft zij bevestigd wat hij toch al leek te weten", is te lezen in processtukken.

De vrouw overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, meldt haar raadsman aan De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →