Fittie: Trump-fans vs. Star Wars
Entertainment

Fittie: Trump-fans vs. Star Wars.

Epische gevechten zijn we wel gewend van Star Wars, maar dit jaar is het 2016 en dus ziet het gevecht er een beetje anders uit dan normaal. Aanhangers van Donald Trump hebben zich namelijk in het hoofd gehaald dat het ruimte-epos een anti-Trump-boodschap verspreid. Ze roepen op om Star Wars: Rogue One, die volgende week uitkomt, te boycotten.

Jack Posobiec, een luidruchtig aanhanger van Zijne Trumpheid, liet gisteren op Twitter weten dat hij zijn kaartje voor de film geannuleerd heeft. Twee van de schrijvers, Chris Weitz en Gary Witta, hebben zich namelijk uitgesproken tegen Trump. Na de verkiezingen veranderden de twee hun Twitter-afbeelding in het logo van de Rebel Alliance met een veiligheidsspeld erdoorheen en Weitz liet weten dat The Empire wat hem betreft een blanke suprematistische organisatie is, zo meldt The Wrap.

Voor fans van Trump het ultieme bewijs dat Star Wars op het laatste moment herschreven is om er een aantal scenes in te stoppen waarin hun held zwart gemaakt wordt. Binnen de kortste keren was de hashtag #dumpstarwars geboren en was Rogue One niets meer dan vuil stuk anti-Amerikaanse propaganda.

Volgens Disney en de schrijvers van de film is de beschuldiging van Posobiec onzin. Het filmen van Star Wars is al in de zomer voltooid en Witta is nota bene sinds 2015 niet meer bij de film betrokken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →