Fittie tussen Mark en Geert in Tweede Kamer

Fittie tussen Mark en Geert in Tweede Kamer 

19 januari 2022 - 11:36

Het is weer gezellig in de politieke arena genaamd de Tweede Kamer. Met dit keer een clash tussen Mark Rutte en Geert Wilders. Aanleiding is de beruchte tweet van Geert Wilders waarin hij de afkomst van minister Dilan Yeşilgöz hekelde, en waarvan hij gisteren nog zei dat hij niks van zijn woorden terug zou nemen.

Rutte wilde daar vandaag ook het nodige over kwijt. Zo vond hij het niet leuk dat Wilders de telefoon niet opnam toen hij door Yeşilgöz gebeld werd en vindt hij dat Wilders met zijn teksten 'door een grens' is gezakt: "U debatteert op orkaankracht, maar in de persoonlijke verhoudingen heb ik u altijd gekend als iemand die de basale fatsoensnormen naleeft", zegt de premier tegen de PVV-leider. De afkomst van Yeşilgöz heeft volgens hem niets te maken met de beveiliging van Wilders of haar loyaliteit richting Nederland.  

Wilders op zijn beurt vraagt zich af waar Rutte "het gore lef" vandaan haalt om hem aan te spreken op een telefoontje, terwijl hij "een terrorist die mij kapot wilde schieten" in dienst heeft genomen, doelend op VVD-adviseur Soumaya Sahla: "U moet zich kapot schamen!"

Kortom, pak de chips en popcorn er maar bij, bekijk hieronder:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml