Flatspringer Azzedine A. klaagt justitie aan
Binnenland

Flatspringer Azzedine A. klaagt justitie aan.

Moordverdachte Azzedine A. die op 9 januari dit jaar op de vlucht voor de politie van het balkon sprong van een flat in Breda, klaagt justitie aan voor net negeren van zijn medische situatie. Volgens A. kan hij zijn been niet meer bewegen en steekt er een stuk bot uit zijn been. Hij kon vandaag ook niet naar de zitting komen, want er was geen rolstoel beschikbaar.

Na de vorige zitting in Breda in juni besloot de rechtbank dat A. opnieuw door een arts moest worden gezien. Dat is tot nu toe niet gebeurd. "Onbegrijpelijk", zo beweert A.'s advocaat Jan-Hein Kuijpers.

De 27-jarige jarige A. en zijn maatje Anel B. werden op 9 januari gearresteerd nadat ze de flat van een 25-jarige Bredanaar waren ingevlucht. Daarbij zouden ze van een balkon op drie hoog zouden gevallen of gesprongen.

De bewoner werd teruggevonden met twee kogelgaten in zijn voorhoofd. Daar hebben A. en B. uiteraard niets mee te maken. Hoe kan men dat überhaupt denken? Omdat ze er niets mee te maken hadden zijn ze weggevlucht en van het balkon gesprongen gevallen. Dat is een hele normale gang van zaken verder.  

In plaats van daders zijn het gewoon helden. Ze verklaren dat zij tussen het inbreken door iemand zagen rijden in de auto van het slachtoffer.

Omdat A. en B. zulke lieve jongens zijn, namen ze de auto over om deze vervolgens terug te kunnen brengen naar de eigenaar. In de auto lag zomaar een pistool en een revolver, die door de twee nader bekeken werden. Zo is hun DNA er toevalligerwijs opgekomen.

'Leugenachtig en niet-verifieerbaar", aldus de officier van justitie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →