FNV: Criminaliteitscijfers onbetrouwbaar 

06 maart 2018 - 08:29

Jaaaa, goedemorgen. De criminaliteitscijfers schijnen niet te kloppen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil graag een rooskleurig beeld van onze samenleving schetsen, zodat u helemaal niet doorheeft dat het eigenlijk kudt gaat in dit land.

Momenteel worden de cijfers gemonitord door het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid (WODC). Leuk allemaal, maar vakbond FNV stelt dat het WODC er wel een heel aparte manier van berekenen op nahoudt.

Zo zouden de uitkomsten van twee essentiƫle rapportages gemakshalve niet zijn meegenomen in de modellen die het WODC hanteert, waardoor er maar liefst 3,5 miljoen delicten onder de radar worden geschoven. Daarnaast leidt 82 procent van de geregistreerde misdaden niet tot vervolging.

Het is hier fantastisch

Weet u het nog? Slechts vijf dagen geleden dropte het NRC een nieuwsbericht van de onderzoeksgoeroe's van het CBS met een mooi-weer kop: "Criminaliteit blijft dalen". Ammehoela.

FNV wil nu dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de 'echte' criminaliteitscijfers en weet zich gesteund door vakbond CNV, 32 ondernemingsraden van de Dienst Justitiƫle Inrichtingen en de centrale ondernemingsraad van de DJI.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie