Focus op Hugo's 'vormfout' maskeert falen Tweede Kamer

Focus op Hugo's 'vormfout' maskeert falen Tweede Kamer 

06 april 2022 - 11:23

Het is een belediging van slachtoffers van welke misdaad dan ook: de vormfout. De crimineel in kwestie is niet te veroordelen op zijn daden maar wellicht wél op de gevolgde procedure.

En dus heeft de Tweede Kamer het morgen over het e-mailadres van [email protected] in plaats van over zijn handelen. Wat zegt het eigenlijk over de andere bewindslieden dat hun collega te dom is om zijn ministeriële wachtwoord te onthouden en te werken in een gebruikersonvriendelijke omgeving? We kunnen de man die in vier jaar tijd 50 jaar ouder is geworden wel uitlachen maar je kunt er vergif op innemen dat hij niet de enige is die zijn privé-mail gebruikt. Alleen kijkt de Tweede Kamer wel uit om hiernaar te vragen; voor je het weet moeten zij met de billen bloot over hun eigen mailgedrag. Bovendien maakt het ook allemaal niet zo veel uit. Wat kun je verwachten van een kabinet dat naar huis is gestuurd vanwege de grootste vormfout aller tijden, dat daarna doodleuk opnieuw geïnstalleerd is als Rutte IV zonder dat de slachtoffers gecompenseerd zijn, laat staan dat zij hun 1115 kinderen terug hebben gekregen? Vormfouten zijn de hobbel die genomen moeten worden, het laatste verplichte nummer voordat ze weer ‘plas, glas, was’ kunnen zeggen.

In de politiek is incompetentie ingehaald door beeldvorming. Daarom zit onze Minister van Buitenlandse Zaken op Financiën, is onze Minister van Justitie een opgepoetste kakelkip die evenals onze Minister van Defensie haar positie te danken heeft aan het feit dat ze de vinkjes ‘vrouw’, ‘allochtoon’ of ‘alfabet’ hebben. De handigste van het stel wordt MinPres en ook dát is beeldvorming. De lof die hij krijgt over het al jaren overleven van alle leugens en de flair waarmee hij zich door de mea culpa’s slaat, is slechts het bewijs voor de incompetentie van alle anderen om hem heen. De MinPres is niet anders dan de influencer waar 150 Kamerleden zich aan optrekken: ze willen allemaal hem zijn.

Om daar te komen, moeten eerst de lakeien worden geofferd. Te schijterig om ze op inhoud te pakken, rest slechts de vormfout. Twee jaar lang gaf de kleuterklas die Tweede Kamer heet alle ruimte aan lieden die de grootste ‘pandemie’ aller tijden moesten verkopen. En nu janken ze niet over de waardeloze aanpak waarbij onnodige veel mensen depressief zijn geworden en zelfmoord hebben gepleegd, maar over het mailadres waarvandaan Hugo de Jonge zijn kolder oplegde aan de Nederlandse bevolking. Want hij mocht álles doen wat hij de afgelopen twee jaar gedaan heeft, de Tweede Kamer heeft alles nota bene goedgekeurd. Maar heeft hij het wél vanaf het juiste mailadres gedaan?? Alsof zijn gevaarlijke daden minder gevaarlijk waren geweest als hij ze via een ander middel had gecommuniceerd. Focussen op de vormfout maskeert het falen van de Tweede Kamerleden, de Minions van Hugo die nodig waren om zijn achterlijke ‘pandemie-aanpak’ goed te keuren.

De Tweede Kamer is een hond die niet verder komt dan blaffen. Ze blaffen een kabinet weg vanwege de schandalige behandeling van Nederlandse burgers door de Belastingdienst maar bijten niet door als diezelfde bewindslieden opnieuw aan de knoppen zitten. Ze zijn niet slimmer dan een minister die te dom is om zijn eigen wachtwoord en mailprogramma te begrijpen. Wat rest is slechts het debat, meer niet, over een vormfout.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.