Formatie muurvast: half augustus écht beginnen

Formatie muurvast: half augustus écht beginnen 

22 juni 2021 - 14:54

Nou wat fijn. Informateur Mariëtte Hamer presenteert vandaag haar eindverslag met daarin de conclusie: we zijn geen meter opgeschoten. Wat zou het toch fijn zijn als we volwassen politieke leiders hadden, maar die hebben we niet: ze heeft daarom Rutte en Kaag huiswerk meegegeven: een "document op hoofdlijnen" opstellen dat als basis moet dienen voor een nieuw regeerakkoord.

En dan gaan we half augustus (echt, echt) beginnen met de coalitieonderhandelingen. Dat zal niet meevallen: VVD wil niet zonder het CDA en niet met zowel PvdA als GroenLinks regeren. Het CDA ziet een linkse samenwerking ook niet zitten, de ChristenUnie wil wel weer het kabinet in met VVD en CDA, maar alleen als het niet anders kan. D66 wil juist weer wel met zowel GroenLinks als PvdA.

Snapt u het nog? O ja, partijen als PVV en Forum voor Democratie worden bij voorbaat al uitgesloten. Tot woede van mensen als Jack van Gelder. Afijn, ondertussen is ons landje al tijden stuurloos en voorlopig komt daar dus geen eind aan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml