Formatieverkenning nr. 135788: Remkes praat met VVD, CDA en D66

Formatieverkenning nr. 135788: Remkes praat met VVD, CDA en D66 

08 september 2021 - 15:29

Wij zijn inmiddels het spoor een beetje bijster als het gaat om hoe de vorming van een nieuwe regering ervoor staat, afgezien van het feit dat het ongelooflijk lang duurt omdat onze politieke leiders net kleine kinderen zijn, bepaalde partijen die bij voorbaat worden uitgesloten en Kaag die Rutte in een recente toepraak een veeg uit de pan gaf zonder toe te willen geven dat ze Rutte bedoelde.

Anyway. Na eindeloos gebabbel en intenties tot het vormen van een regeerakkoord, lijkt de conclusie helder: wij hebben dan wel gestemd maar krijgen door alle ego'tjes geen meerderheidskabinet. Blijft dus over: een minderheidskabinet met gedoogsteun van de een of de ander. Dat is dus precies wat de nieuwe informateur (alweer een nieuwe) Johan Remkes in opdracht van de Tweede Kamer gaat doen: Praten met Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag of het enigszins (pleaasse) mogelijk is om tot een minderheidskabinet te komen.

In een eerste toelichting op zijn opdracht zei Remkes dat succes niet gegarandeerd is. Het is aan de partijen om stappen te zetten om uit de impasse te komen, aldus Remkes. Water bij de wijn doen, dus. Gelooft u het zelf?

Misschien kunnen we beter nieuwe verkiezingen uitschrijven. Kunnen we in elk geval met z'n allen op Pieter Omtzigt stemmen, die heeft aangekondigd terug te keren in de Tweede Kamer maar NIET bij het CDA, maar met de eigen Groep Omtzigt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml