Fort Oranje 'wel maffia-achtig, niet crimineel'
Binnenland

Fort Oranje 'wel maffia-achtig, niet crimineel'.

Op Camping Fort Oranje heersen weliswaar 'maffia-achtige toestanden', maar dat wil niet zeggen dat de eigenaren van het kampeerterrein crimineel zijn. Dat verklaarde de landsadvocaat vandaag in het kort geding dat de eigenaren van de camorra-camping hebben aangespannen tegen demissionair minister Asscher.

Het schoot bij de eigenaars Cees en Jan Engel in het verkeerde keelgat dat Asscher de Rijsbergse vrijstaat na een bezoek vorig jaar van maffia-achtige toestanden beschuldigde. De twee stapten naar de rechter voor een rectificatie.

De campingbazen zijn blij dat de overheid laat weten het illustere duo niet als criminelen beschouwt. "Als de staat dit meteen had gezegd, hadden we geen kort geding hoeven aanspannen," verklaart de advocaat van de heren tegen Omroep Brabant. De advocaat wil het kort geding toch voortzetten, al is het maar om Fort Oranje niet te laten opdraaien voor de kosten van de rechtszaak.

Overigens heeft Fort Oranje het niet alleen met minister Asscher aan de stok. Uw hoogsteigen Omroepvereniging PowNed werd bij een bezoekje aan de camping in februari nog de deur gewezen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →