Forum voor Democratie stemt toch wel in met referendum

Forum voor Democratie stemt toch wel in met referendum 

17 mei 2022 - 13:10

Wordt het referendum nu wel of niet ingevoerd? Ondanks een eerdere 'nee', gaat Forum voor Democratie toch wel instemmen met het wetsvoorstel daartoe. 55 procent van de leden heeft in een peiling binnen de partij zijn steun uitgesproken, meldde FVD-leider Thierry Baudet aan Ongehoord Nederland.

"Onze leden hebben gezegd liever iets dan niets", aldus de FVD-leider. Zijn partij zal daarom ook braaf in de Tweede Kamer met het voorstel instemmen, beloofde hij. "Ik twijfelde heel erg en ik neigde naar tegen", zei Baudet over het wetsvoorstel van de SP. Niet omdat hij tegen een referendum is, maar omdat dit in zijn ogen een slap aftreksel is van hoe het hoort te zijn. Hij vindt dat er zoveel mensen een stem moeten komen uitbrengen dat het schier onmogelijk is om een bindende uitspraak af te dwingen. Bovendien komen naar zijn mening te weinig thema's in aanmerking voor een referendum.

Baudet zei op NPO 1 dat zijn bezwaren nog niet zijn weggenomen. Desalniettemin is hij benieuwd naar de uitwerking van de wet, mocht die aangenomen worden. "Er is maar één manier om er achter te komen. We gaan het gewoon zien." Het is nog maar de vraag of er genoeg steun is voor het voorstel voor een correctief referendum. Omdat het gaat om een grondwetswijziging is nu steun nodig van honderd Tweede Kamerleden. De VVD is tegen, het CDA twijfelt. De vijf Tweede Kamerleden van Forum zouden daarom doorslaggevend kunnen blijken. Spannend!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml