Foto's Pride Photo Vlissingen beklad, organisatie doet aangifte

Foto's Pride Photo Vlissingen beklad, organisatie doet aangifte 

04 mei 2022 - 15:30

Blijkbaar is het inderdaad nodig om zo'n expositie te blijven organiseren. Iemand (of meerdere personen) die het blijkbaar niet zo op heeft met zoenende mannen en diversiteit, heeft vijf foto's van Pride Photo Vlissingen beklad met rode verf. De organisatie doet aangifte.

De tentoonstelling reist van april tot en met januari net als afgelopen jaar door heel Nederland, bedoeld om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit, zo valt op de site te lezen. Na eerst Amsterdam was Vlissingen sinds vijf dagen als tweede locatie aan de beurt, waar de tentoonstelling onderdeel is van het bevrijdingsfestival donderdag. "In het licht van leven in vrijheid en zijn wie je wilt zijn", zegt Keijzer.

"Het feit dat dit gebeurt levert wel bestaansrecht voor de tentoonstelling, waarmee we een discussie op gang willen brengen. Dat is wel gelukt, maar het is jammer dat ik niet weet met wie ik in gesprek moet", aldus de directeur. "Het is diep- en dieptriest dat dit in 2022 gebeurt."

Medewerkers van het bevrijdingsfestival in Zeeland kijken of de foto's schoongemaakt kunnen worden voor donderdag. "En we gaan aangifte doen. Het is vernieling en daar zijn kosten mee gemoeid. Het is geen vandalisme, maar een statement."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml