Foto's Turkse voetbalheld Hakan Sükür moeten weg
Buitenland

Foto's Turkse voetbalheld Hakan Sükür moeten weg.

De foto's van de Turkse oud-voetballer Hakan Şükür moeten op last van de Turkse voetbalbond uit het Turkse voetbalmuseum worden gehaald. Şükür wordt ervan verdacht een rol te hebben gehad in de coup van ruim een maand geleden.

De Turkse oud-topvoetballer en ex-parlementslid van de AKP kreeg eerder al een eis van vier jaar cel voor de kiezen omdat hij president Recep Tayyip Erdogan via Twitter had beledigd. Eerder deze maand werd de 112-voudig international beschuldigd lid te zijn van een gewapende terroristische groepering. De Turkse voetbalbond heeft daarop besloten al zijn foto's te verwijderen, aldus de Turkse site T24.

Şükür, bijnaam "de Stier van de Bosporus",  was een van de succesvolste Turkse voetballers ooit. Het bekendste werd hij met het snelste doelpunt op een WK ooit. Hij scoorde in 2002 tegen Zuid-Korea al na 11 seconden.

In 2011 werd hij gekozen tot lid van het parlement voor Erdogans AK-partij. Hij stapte uit de partij toen Erdogan botste met de verbannen islamitische leider Fethullah Gülen. Sükür is een aanhanger van de in de VS wonende Gülen.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →