Foute cabaret dat politiek heet; dodelijk vermoeiend

Foute cabaret dat politiek heet; dodelijk vermoeiend 

19 november 2022 - 10:52

Er zijn geen woorden voor, en ook geen tranen. Er is ook geen lach, zelfs geen hysterische of één van ongeloof. Maar zolang Sigrid Kaag ze heeft, mag ik zwijgen. Hoef ik geen woorden te hebben. Alleen een beetje jammer dat haar woorden zo verschrikkelijk nietszeggend en waardeloos zijn: “de migratiediscussie is nu giftig en emotioneel”. Aldus de minister van Financiën. En of de geplande asielinstroom van 60.000 in Nederland overbodige mensen, veel is, kan ze ook niets zeggen.

En dus rest mij niets anders om het op te nemen voor ons, kiezers. Stemmers. Nederlanders. Want elke Jan Lul en Truus Trut op élke hoek én op de grachtengordel kan dat in tegenstelling to Kaag anders prima samenvatten en onder woorden brengen: ja het is te veel! Hou op met migranten! We kunnen de energierekening niet betalen, de inflatie niet bijhouden, hebben geen dak boven ons hoofd, krijgen een energiecrisis samen met een klimaatcrisis over ons heen en zitten niet te wachten op nog meer buren die de taal niet spreken, andere waarden en normen hebben en nul intentie kunnen opbrengen om te integreren. Als het nou vluchtelingen waren, nou vooruit. Maar vluchtelingen my ass. Brain drains uit vluchtelingenlanden komen niet naar Nederland. Hier komt het restant van de wereld, de hand ophouden, onderdak eisen en nog alle wensen ingewilligd krijgen ook.

Waarom Sigrid Kaag, en Mark Rutte ook, zijn jullie toch altijd op de hand van de vreemdeling en nooit op de hand van degenen die jullie brutaal hoge salaris betalen? Hoe wij burgers te kakken worden gezet door jullie en je vakgenoten: je gaat bijna denken het verkeerde vak gekozen te hebben. Beetje stukjes tikken terwijl je ook 20k per maand kunt binnenharken door Nederland te verkopen aan het buitenland. Beetje janken dat je in een regeringsvliegtuig wilt zitten in plaats van een lijndienst van KLM. En dan verbaasd zijn dat het vertrouwen in de politiek weg is; hoe komen jullie toch aan zo’n enorm bord voor jullie kop? Het is bijna jaloersmakend.

De Telegraaf schrijft dat volgens Rutte ‘Nederland zich in slaap heeft laten sukkelen met asiel’. Damagecontrol waar niemand intrapt. What’s next, dat Rutte niet wist dat IS-terroristenvrouwen terug naar Nederland zijn gehaald om hier ‘berecht’ te worden? Niet wist dat gemeenten verplicht worden asielzoekers op te vangen? Niet wist dat statushouders voorrang krijgen op Nederlanders bij de toekenning van sociale huurwoningen? Dat Rutte niet weet dat de Mocro-maffia Amsterdam onder controle heeft? Dat het WK in Qatar wordt gehouden?

Het is dodelijk vermoeiend, het foute cabaret dat politiek heet. En dan loopt de verbouwing van de Tweede Kamer ook nog vertraging op vanwege het ontbreken van een stikstofvergunning. Wat prima uitkomt want ‘de kosten zullen daardoor hoger uitkomen’. Yeah right. Die kosten zullen oplopen tot 3 miljard (begroot op 475 miljoen, via een tussenstap van 562 al bijgesteld naar 718 miljoen euro). Dat die kosten de 3 miljard zullen aantikken is een feit: ten eerste omdat overheidsambtenaren niet kunnen rekenen en ten tweede omdat overheidsambtenaren geen benul van verbouwingen hebben (of van mondkapjes en IT-trajecten). Maar Kaag vindt dat een discussie moet worden ontdaan van ‘gif’ en ‘emotie’. Spoiler alert: not on her watch.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.