Fox Sports en KPN sluiten een dealtje
Binnenland

Fox Sports en KPN sluiten een dealtje.

Fox Sports en KPN hebben overeenstemming bereikt over de doorgifte van de Fox-sportzenders met onder mee live-wedstrijden van de eredivisie. Dat lieten beide bedrijven vandaag weten. Er is lang onderhandeld over de overeenkomst.

Uitgangspunt is dat klanten van KPN onder betere voorwaarden naar de eredivisiewedstrijden van Fox Sport kunnen kijken, staat in een verklaring van KPN. Het telecombedrijf handhaaft het huidige model van distributie en heeft meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket.

Fox Sports en KPN onderhandelden geruime tijd over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat verliep op 1 augustus. Fox Sports had gisteren KPN nog een nieuw voorstel gestuurd met als deadline vandaag 18.00 uur. Als er dan geen overeenkomst was, zouden KPN-klanten geen erediviewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen zien. De kwestie draaide onder meer om de vergoeding voor doorgifte die Fox Sports vraagt aan KPN, die hoger lag dan de telecomaanbieder wil betalen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →