Fractievoorzitter FvD Almere: 'Absurd dat immigrant premier kan worden'

Fractievoorzitter FvD Almere: 'Absurd dat immigrant premier kan worden' 

13 juli 2023 - 12:31

Brent Hadderingh, voor wie deze meneer niet kent - wij kunnen het u niet kwalijk nemen - hij is fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de gemeenteraad van Almere - heeft gisteren het nieuws gelezen dat Dilan Yesilgöz-Zegerius lijsttrekker van de VVD wil worden en dus kans maakt om de nieuwe premier van Nederland te worden.

Want - wij snappen het niet zo goed - jullie reaguurders blijven maar op de VVD stemmen ondanks het feit dat de VVD verantwoordelijk is voor alle puinhopen in de afgelopen twaalf jaar. Afijn. Jullie wisten het vast wel, maar Dilan Yesilgöz is niet in Nederland geboren. Ze zag in 1977 het levenslicht in Ankara (wat ligt in Turkije) en kwam in 1984 naar ons landje.

Dat betekent dus dat ze een immigrant is. En dat betekent dus ook, als zij lijsttrekker van de VVD wordt en de VVD straks wéér de grootste is, een immigrant premier van Nederland wordt. En dat vindt Hadderingh maar een beetje vreemd. "Dat een eerste generatie migrant mogelijk minister-president kan worden is eigenlijk totaal absurd", zo spreekt hij zijn verbazing uit op Twitter.

Hij vraagt zich ook af waarom we eigenlijk geen wettelijke geboorte-eis voor deze functie hebben. Juist ja. Bekijk hieronder:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml