Frankrijk deporteert Russische hooliganchef
Sport

Frankrijk deporteert Russische hooliganchef.

De extreemrechtse leider van de Russische vereniging van voetbalfans wordt verwijderd van Frans grondgebied. Parijs deporteert hooliganbaas Alexander Shprygin naar aanleiding van gewelddadigheden in Marseille tijdens de recente EK-match tegen Engeland.

Volgens de BBC wordt Shprygin met 19 andere Russische fans Frankrijk uitgeknikkerd. Hij was dinsdag opgepakt samen met 42 andere Russen die onderweg waren naar de wedstrijd tegen Slovakije, Ruslands tweede treffen tijdens het toernooi. 

Drie Russische fans zijn inmiddels in Frankrijk veroordeeld naar aanleiding van de gewelddadigheden in de Franse havenstad. Zij kregen celstraffen tot twee jaar opgelegd. Justitie heeft 12 van de gearresteerden op vrije voeten gesteld. In totaal zes Britse hooligans werden straffen opgelegd in verband met de ongeregeldheden. 

'Poging tot moord'

In een andere zaak onderzoekt justitie in Marseille een brute aanval op twee Engelse fans voorafgaand aan de tweestrijd tegen Rusland. De aanklacht in deze casus is poging tot moord.  

Poetin snapt 'r niks van

Moskou is niet blij met de arrestatie van de Russische fans en heeft daarom de Franse ambassadeur op het matje geroepen. President Poetin noemde gisteren het gedrag van de hooligans uit Rusland weliswaar "een schande", maar snapte niet "hoe het kan dat 200 van onze aanhangers duizenden Engelse fans konden mishandelen". Ruslandfans dienen zich "op gepaste wijze te gedragen" in het treffen met Wales aankomende maandag, zo voegde de don in het Kremlin daaraan toe. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →