Frankrijk: het land van Macron, gonorroe en chlamydia
Buitenland

Frankrijk: het land van Macron, gonorroe en chlamydia.

Vakantiegangers die een plezierreisje naar Frankrijk op de planning hebben staan doen er verstandig aan zichzelf te bewapenen met condooms. Dat wil zeggen, wanneer u erin slaagt een vakantieliefje te fixen en daar als bonus ook de koffer mee kan induiken. Geslachtsziektes vieren in Frankrijk namelijk hoogtij.

In de regio Parijs en de Provence is het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) in vergelijking met zes jaar geleden verdrievoudigd. De Franse overheid, die net doet alsof je dood gaat aan een pilletje bij de dokter halen, heeft er overdreven op gereageerd door een campagne te lanceren met de titel: een condoom kan je leven redden.

Maar ook Nederland laat van zich horen, want wil voorkomen dat u zo'n in Frankrijk opgelopen tropische ziekte in uw lichaam vervoert om er vervolgens a)dood aan te gaan of b)anderen dood te laten gaan. 

Voor wie dus niet weet hoe er geneuqt moet worden: driedubbel condoom om de janneman, je voelt dan wel niets meer, maar dan beeld je jezelf dat maar in. Voor meer adviezen kunt u terecht op de websites van de GGD en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →