Frankrijk wil vakantieganger naaien met klimaat-verkeersbord

Frankrijk wil vakantieganger naaien met klimaat-verkeersbord 

15 augustus 2023 - 14:59

Frankrijk is een leuk land, maar het is jammer dat er Fransen wonen. Het is een matige grap die je vaak hoort als je mensen spreekt die per se niet naar Frankrijk op vakantie willen. Het klopt niet, want Frankrijk heeft een hoop leuke mensen voortgebracht, zoals Napoleon en Quasimodo. Toch maken we ons boos. De Fransen willen ons naaien met verkeersboetes.

En dat kan niet zomaar geaccepteerd worden. We snappen best dat er in Frankrijk stokbrood op de plank moet en als je als volk zijnde ietwat lui bent aangelegd, ga je op zoek naar alternatieve en bijvoorkeur makkelijke inkomstenbronnen. Hang wat extra flitspalen op, bedenk wat onlogische verkeersborden, verzin een paar nieuwe verkeersregels en je hebt de garantie dat de gemiddelde Nederlandse vakantieganger na drie weken Côte d'Azur thuiskomt met een prent of vijf. Kassa voor de Fransen dus.

Wat is er aan de hand? De Fransen hebben een verkeersbord ontwikkeld dat ONMOGELIJK is om te begrijpen. Het is een witte ruit die ineens boven allerlei rijstroken op de Franse snelwegen kan verschijnen. Super verwarrend, vooral als je net lekker 150 kilometer per uur gaat op de linkerbaan. Want wat betekent het en hoe kom je daar achter als je net lekker gas geeft? Is het een ufo? Mag je hier 200 km/u? Moet je extra toeteren? Is de rijstrook alleen voor Franse auto's? Als je jankende kinderen op de achterbank hebt zitten en een jankend wijf naast je, is het ontcijferen van zo'n vaag verkeersbord niet te doen.

Lees dus verder!

Deze witte ruit betekent dat de rijbaan UITSLUITEND is voor ’ecologische’ weggebruikers. Zucht. Ben je net op vakantie, krijg je in Frankrijk ook te maken met klimaatgezeur. Het  houdt in dat er minimaal twee personen in de auto moeten zitten of dat het een elektrische of hybride auto is waar je in rijdt. In dat geval mag je er alleen in de auto rijden. Verdoe je hier niet aan, dan ben je de sjaak en mag je 135 Franse poepballen aftikken. Daar kan je in Parijs twee heerlijke koffie en een stokbroodje van kopen en op het Franse platteland een 17e eeuws chateau. Je bent dus gewaarschuwd!

Bijkomend euvel is ook nog eens dat dit soort verkeersborden mogelijk alleen op bepaalde tijdstippen geldig zijn. De Fransen kennende is dat ook weer super kut en super chaotisch aangegeven. Let dus goed op.

Het belachelijk dat het de vakantieganger zo ingewikkeld wordt gemaakt door die domme Fransen. Wij Hollanders willen gewoon even lekker op vakantie. Weg van de 9-tot-5-baan en weg van het gezeik van de chef. Gewoon even ontspannen voor de caravan, pilsje erbij, kinderen naar de campingdisco en verder lekker drie weken niet van de camping af. Waarom moeten die Fransen dat nou weer verpesten? Heb respect voor onze vakantie! Beter zorgen jullie ervoor dat onze vakantie niet wordt verpest door bosbranden. Gekke Fransen.

Wat de Fransen overduidelijk niet begrijpen is dat Frankrijk van ons is. Fransen, move over en pas je aan!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.