Frans Timmermans is een ordinaire wachtgeld-graaier

Frans Timmermans is een ordinaire wachtgeld-graaier 

18 augustus 2023 - 11:46

Je zou maar links zijn, allerlei hoogdravende idealen hebben en tóch een principeloze zak zijn. Het is bij veel linkse mensen het geval en ook Frans Timmermans blijkt aan deze hardnekkige kwaal te lijden. De man die de wereld wil redden blijkt in werkelijkheid een graaier te zijn waar ze op de Zuidas nog een puntje aan kunnen zuigen. De man die lijsttrekker wordt van PvdA-GL gaat op kosten van de belastingbetaler campagne voeren. Lange leve de wachtgeldregeling.

En dat is natuurlijk zwaar hypocriet. Terwijl steeds meer mensen elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen, de armoede in Nederland zienderogen toeneemt, boodschappen en benzine bijkans onbetaalbaar worden, blijft 'socialist' Timmermans lekker zijn Europese salaris opstrijken. En ondertussen tijdens de campagne maar zoete broodjes verkopen over hoe erg het gesteld is in Nederland, dat het socialer moet, dat armoede aangepakt moet worden, dat de minima het zo zwaar heeft, etc, etc. Het is nu al te zot voor woorden en de Klimaatpaus moet nog beginnen met praten. Ongekend.

Het is verbijsterend dat iemand als Timmermans niet zelf kan bedenken dat dit bij de kiezer misschien wel eens in het verkeerde keelgat kan schieten. Het is ook niet niets dat meneertje Klimaat elke maand bij kan schrijven. Zijn huidige bruto jaarsalaris bedraagt nu meer dan 300.000 euro per jaar. Het wachtgeld komt overeen met 40 tot 65 procent van dit basissalaris. Laten we dus zeggen dat van die drie ton de helft overblijft, dan heb je het nog altijd over 150.000 euro per jaar. Het zijn hallucinerende bedragen, helemaal voor iemand die namens de Partij van de Arbeid straks de minima moet gaan vertegenwoordigen.

En mocht de man met al zijn hoogdravende principes in de Kamer belanden, en die kans is natuurlijk groot, dan kan hij ook nog eens aanspraak maken op een Europese toelage van 8.889,89 euro bruto per maand, bovenop zijn salaris als Kamerlid. Wat wel sneu is voor de linkse graaier is dat het totaal van wat hij in opstrijkt niet hoger mag zijn dan het salaris van een Eurocommissaris. Ook moet hij gewoon belasting betalen, iets wat hem waarschijnlijk tegen het zere been is. Wij sluiten niet uit dat hij daar een fiscaal trucje op verzint, zo zijn ze namelijk, die linkse mensen. Op de Kaaimaneilanden struikel je erover.

En o ja, dat meneer op eigen initiatief stopt als Eurocommissaris maakt verder niet uit voor het toekennen van de wachtgeldregeling en de hoogte daarvan. Het is een klassiek staaltje van links lullen, rechts vullen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.