Franse hoer doet geen moer dankzij nieuwe wet
Buitenland

Franse hoer doet geen moer dankzij nieuwe wet.

Omdat de Franse wet sinds een half jaar niet meer de prostituee, maar de hoerenloper beboet bij een zedenbezoekje, zitten de hoeren in de Parijse tippelzone "een beetje duimen te draaien", volgens NOS-correspondent Frank Renout

Er valt dus geen fuck meer te beleven in het Bois de Boulogne. Klanten willen geen boete van 1.500 euro riskeren. 

'Blijf van mijn hoer af'

De nieuwe wet stuitte op protesten met guitige strijdleuzen als "blijf van mijn hoer af", maar dat mocht niet baten. De wet werd na 2,5 jaar soebatten uiteindelijk aangenomen. Tot dusver zijn er 250 boetes uitgedeeld. "In heel Frankrijk, waar naar schatting zo'n 30.000 tot 40.000 prostituees werken is dat dus niet erg veel, zeggen vriend en vijand van die wet", weet Renout.

Bovendien zouden de cijfers afdoen aan de werkelijkheid. Veertig van de 250 boetes vielen in Narbonne, waar actief op hoerenlopers wordt gejaagd. "In veel andere steden wordt helemaal niks gedaan en in weer andere plaatsen in Frankrijk krijgen overtreders geen boete, maar een cursus aangeboden", duidt de correspondent.

Omdat klanten wegblijven zien de dames van lichte zeden hun inkomsten achteruit gaan. Prostituees die ander werk willen of een verblijfsvergunning, krijgen nu bovendien niet de hulp die in het wetsvoorstel beloofd wordt. Volgens Renout is nu alleen het strafgedeelte van de wet pas in de praktijk gebracht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →