Upd: Aanvaller Louvre = Egyptenaar
Buitenland

Upd: Aanvaller Louvre = Egyptenaar.

Een Franse militair heeft bij het wereldberoemde museum het Louvre in Parijs het vuur geopend op een man met een machette. Hij riep 'Allahu Akbar' bij zijn aanval. Met de machete zou hij bovendien een andere militair hebben verwond.

Of daarmee een terroristische aanslag is voorkomen is onduidelijk, maar de Franse politie heeft het museum voor de veiligheid op slot gedaan, meldt ANP. Eerder werd er door autoriteiten gesproken over een koffer met mogelijke explosieven die in de kelder van het gebouw moesten worden geplaatst door de man, maar nu blijkt hij alleen twee rugzakken bij zich te hebben gehad zonder explosieven. 

De messentrekker is ernstig gewond geraakt door het schot, maar nog wel in leven. In totaal is hij vijf keer geraakt. De militair is lichtgewond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken noemt de situatie 'ernstig'. 

Update 18:20 uur: De identiteit van de man is zojuist bekendgemaakt. Het blijkt volgens een functionaris die bij het onderzoek betrokken is om een 29-jarige Egyptisch staatsburger te gaan. Volgens Telegraph is hij pas eind vorige maand in Frankrijk gearriveerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →