'Franse regering loog over beveiliging Nice'
Buitenland

'Franse regering loog over beveiliging Nice'.

De Franse regering is niet eerlijk geweest over de beveiliging die aanwezig was ten tijde van de aanslag in Nice. Dat beweert de Franse krant Libération. Het medium baseert zich onder andere op foto's en ooggetuigen.

Volgens de overheid was politie maximaal aanwezig in Nice om ervoor te zorgen dat de feestelijkheden veilig konden plaatsvinden. Libération schrijft echter dat dat onzin is. Er zou maar één politieauto aanwezig zijn geweest die de boulevard afsloot. En die auto stond ook nog eens zo geparkeerd dat de vrachtwagen er makkelijk langs kon rijden.

"De minister van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels ook gereageerd en laat weten dat de beveiliging er wel degelijk was", aldus Frank Renout van de NOS. "Die stond alleen 400 meter verderop. De wijkagenten stonden bij de ingang, maar de echte festiviteiten begonnen verderop. En daar stonden de landelijke politie en de politieauto's.

Bij de aanslag in Nice kwamen maar liefst 84 mensen om het leven. Enkele tientallen slachtoffers liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →