Fransen juichen voor protesterende agenten
Buitenland

Fransen juichen voor protesterende agenten.

Voor de vijfde nacht op rij zijn Franse politiemedewerkers de straat op gegaan om hun eisen aan de regering kracht bij te zetten. Agenten hebben het helemaal gehad met de 'wetteloosheid' en eisen daarom zwaardere straffen voor aanvallen op de politie. Ook stellen ze dat hun middelen tegen de sterk toegenomen terreurdreiging niet volstaan. 

Dat veel Fransen het daarmee eens zijn, blijkt uit het applaus en gejuich dat de betogende dienders oogsten. Volgens The Local vertonen de taferelen in Frankrijk inmiddels sterke gelijkenis met de massale optochten na de jihadistische terreuraanval op Charlie Hebdo.

De laatste twee jaren teisterde islamistisch terrorisme het Europese land. Het Charlie Hebdo-bloedbad, de Bataclan-aanval, de truckterreur in Nice en de moord op een bejaarde priester in zijn Normandische kerk waren vermoedelijk de meest bekende dieptepunten van de laf- en laagheid.

Daarbij wordt de Franse sterke arm zelf regelmatig in de val gelokt door tuigjeugd in de voorsteden van Parijs en andere steden. Door zo'n aanslag met molotovcocktails raakten twee weken geleden twee agenten zwaargewond. Eerder deze week zei president François Hollande al dat hij wil praten met ontevreden leden van de politiemacht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →