Fransen ontruimen WEER migrantenkamp 

19 september 2017 - 13:41

Aaaaah, wat LIEV! De Franse autoriteiten hebben het migrantenkamp in Grande-Synthe bij Duinkerken, gelegen in de bossen, met de grond gelijk gemaakt netjes ontruimd om de honderden aanwezige vluchtelingen "in veiligheid te brengen".

Tsja, het is maar waar je zin in hebt. Een beetje in de bossen in een tentenkamp bivakkeren als je ook kunt kiezen voor een nieuwbouwwoning in Nederland inclusief sociale premies van belastingplichtigen.

Niet voor niets opperde ChristenUnie-voorman Segers al eens liever vandaag dan morgen een start te maken met het ophalen van vluchtelingen. Gaat hij natuurlijk nooit doen, maar het klinkt zo deugend mooi. Alsof je een zwerver wat muntgeld wil geven, maar je toevallig net op dat moment je portemonnee vergeten bent.

Reizen naar Duitsland is trouwens ook nog mogelijk, beter nog zelfs, want daar schaffen ze immers alles.

Ook vanuit ons land kan de overtocht naar Engeland gemaakt worden. Wanneer je de extra zieligheidsfactor beheerst, duiken er vast wel linkschmensch-initiatieven op die een boottochtje (en dan niet op zo'n gammele opblaasbare Intertoysboot met 30 anderen op je rug) financieel mogelijk willen maken. Desnoods uit eigen zak. Een betere wereld begint tenslotte bij jezelf.

In Calais werd afgelopen jaar trouwens ook een vluchtelingenkamp ontruimd, de welbekende Jungle. Destijds werden ruim 8.000 man over heel Frankrijk verspreid naar officiële opvangkampen. Niet dat dat veel uithaalde. Inmiddels barst het er wederom van de migranten. Het enige verschil met de Jungle is dat zij nu in plaats van in tenten, tussen de bosjes, onder viaducten en op industrieterreinen leven.

Hoe gaat het onderhand eigenlijk met het populaire gezinsspel 'kaap de vrachtwagen'?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie