Fraude-onderzoeker Kuipers zelf verdacht van fraude
Binnenland

Fraude-onderzoeker Kuipers zelf verdacht van fraude.

Justitie staat in zijn hemd. Voormalig advocaat-generaal mr. Derk Kuipers zou een graai in de kas hebben gedaan van de internationale organisatie van aanklagers (IAP). Kuipers zou in het verleden onderzoeken hebben gedaan naar fraude en economische delicten. 

Zelf zou hij nu 29.000 euro in eigen zak hebben gestoken. Dat geld zou afkomstig zijn van contributiegelden van het aanklagersclubje. Uit onderzoek van KRO Reporter blijkt dat hij wordt beticht van "onjuiste uitgaven".

De top van het Openbaar Ministerie wil nader onderzoek naar de affaire. Bij het IAP waren er al langer twijfels over de boekhouding van het clubje. Overzichten werden niet of te laat ingeleverd. Kuipers beloofde telkens beterschap, maar dat waren loze beloften.

In maart barstte bij het IAP de bom en duwden ze Kuipers noodgedwongen met pensioen. Het contributiegeld dat achterover gedrukt is werd allemaal contant aan Kuipers betaald. De fraudeur heeft inmiddels het gehele bedrag terugbetaald. Ook heeft Kuipers een vergoeding voor het onderzoek betaald aan het IAP.

Alle artikelen geladen. Overzicht →