Friesland woest, want ProRail werkt aan spoor buiten vakanties

Friesland woest, want ProRail werkt aan spoor buiten vakanties 

31 augustus 2023 - 15:54

In Friesland zijn ze boos. Boos op het volgende. Bij ProRail zijn ze weer aan het falen hebben ze gecommuniceerd dat volgend jaar de werkzaamheden aan het spoor door personeelstekort en drukte niet allemaal in de vakanties en weekenden uitgevoerd kunnen worden (zoals normaal, om de forens te ontzien).

Als gevolg daarvan ligt na de zomervakantie het spoor rond Leeuwarden drie weken lang plat. Kut voor de Friezen, maar de rest van Nederland heeft daar tenminste geen last van. En dat zou wel het geval zijn geweest als was gekozen voor de andere optie: na de zomer werken aan het spoor rond Amersfoort en Ede (wat nu dus in de vakantie gaat plaatsvinden).

Maar in Friesland zijn ze hier niet blij mee. De Friese gedeputeerde voor openbaar vervoer Matthijs de Vries (CU) eist dan ook tekst en uitleg van ProRail."Het zou onverteerbaar zijn als Friesland ten faveure van een andere provincie wordt gestremd", zei hij tegen het ANP. "Dan zijn wij hier de klos."

Ook in Drenthe zijn ze not amused, want Drenthe is de enige provincie met een verbinding naar Friesland (grapje natuurlijk). Tja, je zou ook kunnen zeggen dat het gewoon de logische keuze is. Maar dat gaat er daar niet in.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml