Frietbakkers keren na raketaanval terug naar Oekraïne

Frietbakkers keren na raketaanval terug naar Oekraïne 

05 juli 2023 - 16:06

De frietbakkers die vorige week nog aan de dood ontsnapten in Oekraïne zijn nog lang niet uitgebakken. Ze zijn nu even in Nederland maar gaan snel weer terug naar het front: “Even uitrusten en onze nieuwe plannen even op een rij zetten. Maar wij gaan zeker terug over een weekje of zes, acht”.

Franky en Coen zijn al twaalf keer met hun frietbus naar Oekraïne afgereisd om daar patat en snacks uit te delen aan de Oekraïense burgers. Dat het niet ongevaarlijk is om naar een oorlogsgebied te gaan hebben de mannen vorige week aan den lijve ondervonden: “Wij zaten in een restaurant met in totaal zo’n 85 personen en daar was een grote raket ingeslagen van 3.000 kg, meer dan 7 meter lang. Dus dat was een hele heftige explosie”.

De twee zijn er gelukkig met een paar schrammetjes vanaf gekomen. Maar dat gold niet voor de andere mensen in het restaurant: “Een mevrouw aan het tafeltje schuin achter ons is gisteren overleden. Het tafeltje langs ons denk ik ook. Ik heb die man zien liggen en dat zag er niet goed uit”. De frietbus heeft ook flink wat schade geleden door de raket van Poetin: "Het is maar materiaal". Ze treffen de laatste voorbereidingen en dan kunnen de frietbakkers weer afreizen met een goedgevulde bus vol met friet en snacks.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml