Bolkestein: NL gaat lappen bij nieuwe Griekse crisis 

02 maart 2018 - 12:35

Zie daar het geweldige statenverband dat door het leven gaat als de Europese Unie. Voormalig minister van Defensie Frits Bolkestein (VVD) komt met een zeer opvallende waarschuwing: er zou een nieuwe Griekse crisis in aantocht zijn.

Drie maal raden wie daar, mocht het zover komen, voor op gaat draaien? Nederland, Nederland of vooruit: Nederland? Let op: dit betreft een meerkeuzevraag. Als grootste netto-betaler is het goede antwoord, antwoord a. Maar ook b en c zijn juist.

Stiekem moeten we tijdens het schrijven van dit artikel denken aan de woorden van Mark 'geen cent meer naar Griekenland' Rutte. Zou het wederom zover komen? Als het aan Frankrijk ligt in ieder geval wel. De Fransen zijn voorstander van een zogenaamd solidariteitssysteem.

Dat betekent concreet een soort Robin Hood-achtige constructie, waarbij de rijken het opnemen voor de armen. Nederland, geen arm land, kan als rijk land dan door de EU verplicht gesteld worden zwakkere landen financeel te ondersteunen.

Bolkestein is van mening dat Nederland er alles aan moet doen dat te voorkomen. De totale kosten van een nieuwe crisis zouden weleens een veelvoud kunnen gaan kosten van wat Griekenland de onschuldige Nederlandse belastingbetaler tot op heden al gekost heeft. "Daarnaast zou het draagvlak voor Europa snel kunnen verdampen", zo besluit Bolkestein. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie