Fruitbedrijf-afperser Ali 19 jaar en 10 maanden de bak in

Fruitbedrijf-afperser Ali 19 jaar en 10 maanden de bak in 

27 september 2022 - 12:36

Dan over de grote afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in Hedel. Vanochtend is hoofdverdachte Ali veroordeeld tot negentien jaar en tien maanden brommen achter de tralies, en dat is toch weer lager dan de celstraf van 26 jaar en zeven maanden die geëist was.

De lijst met dingen waarmee meneer Ali de fout is ingegaan, is dan ook behoorlijk: zo probeerde hij de fruitimporteur af te persen na de vondst van 400 kilo cocaïne tussen de bananen (hoe origineel). Het bedrijf ontving vele bedreigende sms-berichten waarin uiteindelijk 2,5 miljoen euro aan bitcoins werd geëist. 

Vervolgens zette Ali diverse mannen aan tot het veroorzaken van explosies bij woningen van medewerkers van het fruitbedrijf en ging daar vanuit de gevangenis mee door. Hij was bij alle vijftien gruwelijke aanslagen en woningbeschietingen de uitlokker en via een medegedetineerde gaf hij opdracht voor het schieten op vier woningen in de Bommelerwaard en het in brand steken van een huis in Tiel in mei en juni vorig jaar.

Maar ja, allemaal leuk en aardig, maar dit is geen poging tot moord en bovendien is hij vrijgesproken van het versturen van een van de reeksen dreigberichten. Vandaar dat de straf weer eens lager uitvalt dan de eis. Alsnog mag meneer lekker lang wegkwijnen in de bak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml