FvD en Van Haga woest op minister Yesilgöz

FvD en Van Haga woest op minister Yesilgöz 

13 september 2022 - 12:32

Minister Dilan Yesilgöz had het gisteren in de Rode Hoed in Amsterdam op haar heupen. Niet alleen veegde ze de vloer aan met het woke-gedoe, ook ziet zij 'sommige partijen' als bedreiging voor de democratische rechtstaat. En u kunt wel raden welke partijen ze bedoelde.

"Nepnieuws, wantrouwen en achterdocht vervuilen en radicaliseren het maatschappelijk debat, zelfs zodanig dat onze democratische rechtsstaat en zijn hoeders in de knel komen", zei Yesilgöz gisteren in haar lezing. "Het negeren van complottheorieën en ondermijnende uitlatingen werkt niet om ze op die manier vanzelf te laten weggaan. Het gaat helemaal niet weg en de onwelriekende reuzel sijpelt zelfs de Tweede Kamer binnen."

Om welke partijen het gaat? Forum voor Democratie en Groep van Haga, bijvoorbeeld. Zo zou Baudet onder meer openlijk Jodenhaat uiten, en zou ook Wybren van Haga uitspraken doen die in de ogen van de minister alleen maar ten doel hebben ophef te veroorzaken. Hun partijen hebben volgens Yesilgöz "verder geen enkele inhoudelijke agenda".

Nou, dat is uiteraard tegen het zere been. "Zij keerde zich expliciet tegen mij en mijn partij BVNL met een smerige verwijzing naar extreemrechts", zegt Van Haga op de website van de partij. "Ik eis excuses van de minister en als die niet komen, zeggen we het vertrouwen in haar op. BVNL is een fatsoenlijke partij, die juist wél wil uitvoeren wat de VVD al jaren heeft beloofd."

Baudet op zijn beurt wil in het vragenuurtje opheldering van de minister over "de zorgwekkende, antidemocratische uitspraken" van de minister. Het is nog niet duidelijk of dit verzoek wordt ingewilligd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml