FvD-Kamerlid Van Haga: '5 mei poster was niet verstandig'

FvD-Kamerlid Van Haga: '5 mei poster was niet verstandig' 

06 mei 2021 - 14:00

Forum voor Democratie-Kamerlid Wybren van Haga geeft het toe: de poster waarin zijn partij de vergelijking trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig.

Gevolg van de poster was weer een behoorlijke dosis ophef. Van Haga zei vandaag dat hij het "op zich eens is dat dit niet te vergelijken is". Hij vindt het "om meerdere redenen onverstandig om dat te doen. Het is een ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen. Wat mij betreft is het totaal onnodig om dat soort pijnplekken open te rijten."

Eerder was er ook een figuur van FvD die de quarantaineplicht vergeleek met de Jodenvervolging. Andere Kamerleden willen nu van Van Haga weten wat hij eraan gaat doen om ervoor te zorgen dat leden van zijn partij zich voortaan gedragen: "Ik hoef geen verantwoording af te leggen over wat ik binnen mijn partij ga doen." Hij hekelde het feit dat "tegenstanders van de argumenten altijd dit aangrijpen". "Het vertroebelt de discussie. Ik hoop juist dat we de discussie kunnen voeren op basis van argumenten."

Gisteren liet een andere FvD'er, Theo Hiddema die sinds kort namens de partij in de Eerste Kamer te bewonderen is, zich ook al negatief uit over de poster. Hij noemde die op de radiozender BNR niet smaakvol en "stom, heel stom". "Ik begrijp dat je de vrijheidsbeperkende maatregelen in breder verband wil zien, maar jat dan niet het logo van de 4 - 5 mei-beweging. En breng zodoende niet het leed van de Joden in relatie met de ongemakken van corona", aldus Hiddema.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.