FvD voorstander van anoniem solliciteren
Binnenland

FvD voorstander van anoniem solliciteren.

Forum voor Democratie is van mening dat er op de huidige arbeidsmarkt sprake is van discriminatie. Volgens Annabel Nanninga, lijsttrekker voor de partij in Amsterdam, zou anoniem solliciteren eraan bij kunnen dragen dit de kop in te drukken.

De uitspraak van Nanninga past perfect in het straatje van DENK, dat in de Tweede Kamer meermaals verkondigde eveneens te pleiten voor anoniem solliciteren.

Des te opmerkelijker is het dat de Amsterdamse fractie van DENK dwars tegen de landelijke top van de partij indruist. Lijsttrekker Mourad Taimounti ziet bijvoorbeeld niets in zowel een allochtonenquota in het bedrijsleven als anoniem solliciteren.

"U zult verrast zijn, maar ik ben niet voor quota omdat ik vind dat als we quota gaan instellen dat we dat de komende jaren moeten blijven doen, terwijl ik vind dat het intrinsiek vanuit de bedrijven zelf moet komen", aldus Taimounti.

En over anoniem solliciteren zegt hij: "Ik hoor dingen als 'anoniem solliciteren'. Dat is gewoon feitelijk niet juist, want op het moment dat je op gesprek komt zie die ondernemer gewoon of je Mohammed of Kees bent."

Alle artikelen geladen. Overzicht →