FvD voorstander van anoniem solliciteren 

09 maart 2018 - 08:23

Forum voor Democratie is van mening dat er op de huidige arbeidsmarkt sprake is van discriminatie. Volgens Annabel Nanninga, lijsttrekker voor de partij in Amsterdam, zou anoniem solliciteren eraan bij kunnen dragen dit de kop in te drukken.

De uitspraak van Nanninga past perfect in het straatje van DENK, dat in de Tweede Kamer meermaals verkondigde eveneens te pleiten voor anoniem solliciteren.

Des te opmerkelijker is het dat de Amsterdamse fractie van DENK dwars tegen de landelijke top van de partij indruist. Lijsttrekker Mourad Taimounti ziet bijvoorbeeld niets in zowel een allochtonenquota in het bedrijsleven als anoniem solliciteren.

"U zult verrast zijn, maar ik ben niet voor quota omdat ik vind dat als we quota gaan instellen dat we dat de komende jaren moeten blijven doen, terwijl ik vind dat het intrinsiek vanuit de bedrijven zelf moet komen", aldus Taimounti.

En over anoniem solliciteren zegt hij: "Ik hoor dingen als 'anoniem solliciteren'. Dat is gewoon feitelijk niet juist, want op het moment dat je op gesprek komt zie die ondernemer gewoon of je Mohammed of Kees bent."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie