Ga maar sparen: 'Benzineprijs volgend jaar mogelijk €2,44'

Ga maar sparen: 'Benzineprijs volgend jaar mogelijk €2,44' 

24 augustus 2023 - 11:09

De benzineprijs in dit landje is natuurlijk al belachelijk hoog. Nergens in de wereld dient u zoveel af te tikken voor een liter benzine als hier (vandaag de dag bedraagt de adviesprijs 2,23 euro). Slaat nergens op, vraag dat maar aan de pomphouders dicht bij de grens. Maar, dat is nog niks als straks per 1 januari 2024 de laatste ""maatregelen"" om de prijs te drukken verdwijnen (lees: er weer ouderwets t*ringveel accijns wordt geheven).

Nu is het nog dat de accijns op benzine (en diesel) is ""verlaagd"" (lees: er iets minder t*ringveel extra geld naar de schatkist gaat) vanwege de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende stijging van de prijs van ruwe olie, maar die ""verlaging"" loopt af per 1 januari 2024. O ja, over dit bedrag wordt ook nog eens btw geheven. Zie hier in het kort hoe u dubbel genaaid wordt. 

En dus dreigt de automobilist die niet dichtbij de grens woont de pineut te worden. In totaal zal de stijging van de benzineprijs liefst 20,95 cent per liter bedragen, en dus stijgen naar 2,44 euro per liter. Ga dus maar alvast sparen. Niet iedereen kan op de fiets naar zijn werk of boodschappen doen, nietwaar? Niet iedereen kan het ov pakken. Sommige mensen zijn in hun doen en laten wel volledig afhankelijk van de auto, omdat ze ver weg op het platteland wonen bijvoorbeeld of slecht ter been zijn. Maar dat boeit de politici in de Tweede Kamer natuurlijk geen reet.

Er is er eentje die wel voor u opkomt: Pieter Omtzigt. De leider van de kersverse partij Nieuw Sociaal Contract heeft Kamervragen gesteld en de antwoorden voor u op Twitter X gedeeld. Dat wordt duimen maar dat een nieuw kabinet actie onderneemt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml