Gary Lineker vergelijkt Engels asielbeleid met nazi-Duitsland

Gary Lineker vergelijkt Engels asielbeleid met nazi-Duitsland 

08 maart 2023 - 11:57

O jee. Ophef aan de overkant van de plas. In Engeland heeft Match of the Day-presentator en voormalig voetballer Gary Lineker de plannen van het land over het uitsluiten van illegale migranten te vergeleken met het beleid van nazi-Duitsland in de jaren 30.

Waar gaat dit precies over? Suella Braverman (de Britse minister van Binnenlandse Zaken) maakte gisteren bekend dat de regering wil dat illegale migranten niet meer in aanmerking komen voor asiel. Het komt erop neer dat wie illegaal is, wordt vastgezet en naar het land van herkomst wordt geschopt (of naar een derde land als Rwanda).

Oud-voetballer Gary Lineker schreef vervolgens op Twitter dat dit 'verschrikkelijk' en een 'onmetelijk wreed beleid gericht op de meest kwetsbare mensen' is. Volgen hem verschilt het niet veel met dat wat de Duitsers in de jaren dertig van de vorige eeuw deden.

En dat vinden ze bij de BBC niet zo leuk. Lineker zal worden aangesproken op zijn post, zegt een woordvoerder en hij "zal worden herinnerd aan zijn verantwoordelijkheden". Medewerkers van de BBC dienen namelijk ""onpartijdig"" te zijn, ook in hun doen en laten op sociale media.

Het is een beetje alsof we in Nederland weer een rel hebben over Johan Derksen, maar dan met een links standpunt. Hoe dan ook, het is reden voor heel veel ophef. Niet iedereen vindt trouwens dat Lineker uit zijn nek kletst:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml