Gasexplosies Bilthoven: 4 brandweerlieden gewond, 28 woningen ontruimd

Gasexplosies Bilthoven: 4 brandweerlieden gewond, 28 woningen ontruimd 

21 april 2022 - 13:43

Een flatgebouw aan de straat de Weegschaal in het pittoreske Bilthoven is vanochtend deels ingestort na twee (een kleinere en een grote) gasexplosies nadat bij werkzaamheden een gaslek was ontstaan. Bij de grote explosie raakten vier brandweermannen lichtgewond. Zij zijn wel voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

In de straat zijn hulpdiensten massaal aanwezig. Een ambulance is met sirene weggereden, een andere volgde. Veel politie, brandweer en ambulances zijn ter plekke en ook een traumahelikopter was enige tijd aanwezig.

Sjoerd Potters, burgemeester van De Bilt waar Bilthoven onder valt, is ook aanwezig bij de plek van de explosie. Op een foto van RTV Utrecht is te zien dat twee flatwoningen helemaal verwoest zijn. Van voor naar achter kan door het gebouw gekeken worden. Een grote bult puin ligt eronder.

De mensen uit de flats worden opgevangen in het pand van de woonstichting SSW in Bilthoven. "Daar is ook hulpverlening aanwezig voor mensen die geschrokken zijn", twittert de veiligheidsregio Utrecht.

De burgervader laat weten dat de aandacht op dit moment uitgaat "naar de slachtoffers en de bewoners die zijn getroffen". De gemeente roept op niet naar de straat te komen waar de explosie plaatsvond, en hulpverleners ruimte te geven.

>

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml