Gaskraan Grunn toch verder open, politici woest

Gaskraan Grunn toch verder open, politici woest 

07 januari 2022 - 09:54

Het nieuwe jaar 2022 is amper een week oud en we hebben de eerste rel alweer te pakken. Gisteren werd bekend dat de gaskraan in Groningen toch verder wordt opengedraaid. Iets met een tekort in Duitsland waardoor we nu twee keer zoveel gas nodig hebben. En dat terwijl de huizen in Groningen nog steeds op instorten staan en alle schade bij lange na nog niet is afgehandeld.

Tot zover het 'omzien naar elkaar'. Reden voor de linkse oppositie om hier eens lekker op te schieten. Zo schrijft SP-leider Lilian Marijnissen op uw favoriete sociale-mediakanaal Twitter dat het wel duidelijk is waarom veel burgers het vertrouwen in de politiek kwijt zijn. "Omdat die overheid en politici niet aan hun kant staan. Omdat die overheid onbetrouwbaar is. Omdat die overheid steeds valse beloftes doet."

"Hoe is dit mogelijk?" vraagt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer zich af. "De ellende in Groningen is enorm." Hans Vijlbrief, die maandag wordt beëdigd als staatssecretaris van Mijnbouw, heeft volgens Nijboer "heel wat uit te leggen en moet direct in actie komen". De sociaaldemocraat noemt het besluit "onacceptabel".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml