Gebiedsverbod Haagse haatimam verlengd
Binnenland

Gebiedsverbod Haagse haatimam verlengd.

Haatprediker Fawaz Jneid zal zelf wel tot in den treuren vol blijven houden dat zijn gebiedsverbod onterecht is, maar vanmiddag is door minister Ferdinand Grappenhaus besloten dat hij in de Haagse wijken de Schilderswijk en Transvaal een half jaar langer niet welkom is.

Het zelfbenoemde slachtoffer vond dat het gebiedsverbod - opgelegd omdat hij bij jongeren een voedingsbodem zou creëren voor jihadisme en radicalisering - hem belemmerde in zijn vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. Zijn advocaat beschuldigde de gemeente zelfs van censuur, maar de rechter was daar niet gevoelig voor. Jneid is wel tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Ondertussen is de rust wedergekeerd in Den Haag en burgemeester Pauline Krikke is dan ook blij dat die rust nog even aanblijft: "De afgelopen maanden is het rustig geweest rond de plekken waar hij zich ophield, zoals de boekhandel van de stichting Qanitoen. Dat laat zien dat het gebiedsverbod een middel is dat werkt."

Aangezien deze haatimam op social media laat zien zijn omstreden denkbeelden nog niet los te hebben gelaten, vragen wij ons af waarom deze man niet gewoon voor altijd geweerd kan worden uit Den Haag of liever nog uit heel Nederland. Maar dat zal wel in juridisch opzicht moeilijk zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →