'Gebruik varkensbloed om overlast moslims te voorkomen'
Buitenland

'Gebruik varkensbloed om overlast moslims te voorkomen'.

Een discriminerend lid van de Belgische politieke rechts-conservatieve partij N-VA heeft zich in de problemen gewerkt nadat hij tijdens een gemeenteraadsbijeenkomst moslims beledigde. De burgemeester heeft nu een klacht ingediend tegen N-VA-politicus Yves Rega, onder andere gemeenteraadslid voor de portefeuille Gelijke Kansen in Heers.

Het begon allemaal met feestzaal El Nayed, waar enkele feestvierders volgens Het Nieuwsblad al geruime tijd voor overlast zorgen. "Ik heb de oplossing. We moeten de slagers uit de omgeving vragen of ze aan de ingang varkensbloed willen uitgieten", aldus Rega.

Zijn uitspraken kwamen Rega duur te staan, want verschillende collega's beklaagden zich over de toon van de N-VA politicus, die het geheel toch echt als politieke afrekening ziet: "Ik wil me verontschuldigen tegenover de moslimgemeenschap, maar blijf erbij dat er strenger toezicht aan de zaal moet komen. Ik heb me misschien op een onbewaakt moment wat laten gaan. Nu staan er natuurlijk mensen klaar om me een hak te zetten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →