Gebruikt bewijs Belastingdienst tegen zwartspaarders niet oké 

20 februari 2018 - 13:01

Bij de Belastingdienst kunnen ze het allemaal natuurlijk ook niet leuker maken dan het is, maar in de jacht om u te straffen als u aan uw jaarlijkse donatie aan de staat probeert te ontsnappen zijn ongeoorloofde middelen gebruikt.

het gerechtshof in Den Bosch heeft de Belastingdienst daarom nu een stevige tik op de vingers gegeven. Het gaat allemaal over illegaal verkregen informatie van een tipgever. Deze verklikker had de namen en rekeningnummers gegeven van tientallen Nederlanders die hun spaargeld in Luxemburg hadden gestald, in ruil voor anonimiteit en wat centjes.

In 2009 sloot de toenmalig staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager een contract met hem af zodat hij de zwartspaarders kon opsporen. Maar ja, als de naam geheim blijft dan is het voor anderen natuurlijk moeilijk om de betrouwbaarheid van de informatie te testen.

De rechtbank oordeelde in 2015 dat de naam alsnog openbaar moest worden maar de Belastingdienst weigerde dit. Contract is immers contract, Nieuwsuur onthulde vervolgens na inzage in een kopie dat de naam helemaal niet geheim 'moet' blijven, in het contract staat duidelijk dat de tipgever mee dient te werken als de rechtbank dat wil.

Een opening waar een van de getroffen mensen dankbaar gebruik van maakte door een rechtszaak aan te spannen. Deze persoon is inmiddels overleden, maar zijn erfgenamen zijn nu in het gelijk gesteld. Zij hoeven de naheffing niet alsnog op te hoesten, meldt de NOS

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie