'Gediscrimineerde' christen sloopt kortingsactie tankstation 

29 maart 2018 - 08:36

Tsja, geloof. Wat u als atheïst niet voor elkaar krijgt, lukt u als gelovige negen van de tien keer wel. Legio voorbeelden, we nemen de meest recente erbij. Gaat over een kortingsactie van tankstation De Haan in het Zuid-Hollandse Ouddorp, op zondag krijgt men bij een tankbeurt een korting van dertien cent per liter.

Toch leuk bedacht en scheelt een paar centjes. Zo denkt de christelijke Hans Klijn er in ieder geval niet over. Hij kwam in actie tegen het tankstation want a)korting geven op een religieuze rustdag voor het christendom en b)daarmee dus een groot deel van Ouddorp op vernietigende wijze ten prooi laten vallen aan discriminatie vraagt om verzet.

Klijn ging de barricades op. Hij weigerde zelf het benzine/dieselgehalte van zijn wagen bij te vullen bij de 'poel des verderfs' en klaagde ook tegen dorpsbewoners over het voorval. Zij moesten van het 'gediscrimineerde slachtoffer' ook maar ergens anders gaan tanken.

Pompstation zwicht voor klaagzang

Dat lijkt ook te zijn gebeurd, want vanmorgen is bekend geworden dat de pomphouder en de eigenaar de wensen van Hans Klijn en dorpsgenoten inwilligen. De bedoeling is dat de kortingsactie binnenkort op woensdag wordt aangeboden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie