Geduld Trump met Turkije is op: we pakken ze
Buitenland

Geduld Trump met Turkije is op: we pakken ze.

De Amerikaanse president Donald Trump is klaar voor whatever in de strijd met Turkije om de vrijlating van predikant Andrew Brunson. Middels zijn favoriete communicatiekanaal Twitter heeft de baas van de Verenigde Staten fel uitgehaald naar de Ottomanen, die hij omschrijft als 'profiteurs'.

Gisteren was de Turkse ambassadeur Serdar Kilic present op het Witte Huis om te onderhandelen over de vrijlating van de pastoor. Dat werd een kort bezoekje, want Kilic kreeg van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo te horen dat hierover niet onderhandeld kan worden. 

Met bovenstaande Tweet schaart Trump zich pal achter zijn minister. "Turkije heeft jarenlang van de Verenigde Staten geprofiteerd. We zullen niets betalen voor de vrijlating van een onschuldige man, maar we zullen Turkije terugpakken".

Zoals u wellicht weet is Brunson al meer dan twintig jaar woonachtig in Turkije, waar hij in Izmir een kleine protestantse kerkgemeente leidt. Vlak na de couppoging in 2016 werd hij van zijn bed gelicht op verdenking van steun aan Fethullah Gülen terreurorganisaties.

Alle artikelen geladen. Overzicht →