'Gedupeerden toeslagen kunnen zonder rechter fluiten naar compensatie'

'Gedupeerden toeslagen kunnen zonder rechter fluiten naar compensatie' 

14 juli 2022 - 12:58

Dit was uiteraard te verwachten. Vanaf augustus werkt de overheid naar verwachting vrijwel alleen nog aan de compensatie van gedupeerden van de toeslagenaffaire die voorrang krijgen van de rechter, meldt de Volkskrant. De rest heeft voorlopig even vette pech.

Dit komt omdat de dienstdoende ambtenaren te lui zijn steeds meer toeslagenouders de rechter inschakelen, omdat zij het beu zijn jarenlang op die integrale beoordeling van hun zaak te moeten wachten (en terecht).

De rechter geeft hun in de regel gelijk vanwege de overschrijding van de wettelijke termijn van een jaar. Met de stijging van het aantal beroepen wegens ‘niet tijdig beslissen’, van 88 in maart tot 280 in mei, verwacht staatssecretaris Aukje de Vries dat in augustus het omslagpunt wordt bereikt: dan is alle capaciteit voor integrale beoordelingen van het Uitvoeringsorgaan Herstel Toeslagen (UHT) nodig voor toeslagenouders met voorrang door een rechterlijke uitspraak.

Dit betekent dat ouders die niet naar de rechter stappen nog langer moeten wachten. Wie zich eind 2021 of in 2022 heeft aangemeld als gedupeerde, is volgens de jongste planning pas in 2025 of 2026 (!!!) aan de beurt voor een zogeheten integrale beoordeling.

Gratis tip: ga op het ministerie eens wat harder werken. Gelukkig is er ook nog wat positiefs te melden, de politiek gaat voortaan beter nadenken wat voor effecten wetswijzigingen hebben op de maatschappij:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml