'Geef geld criminelen terug aan samenleving' 

27 januari 2017 - 09:38

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een puik luchtballonnetje de lucht ingeworpen. Het OM wil namelijk dat geld dat afgepakt wordt van criminelen in de samenleving wordt gestoken. Het gaat hierbij niet alleen om geld, maar ook om bijvoorbeeld vastgoed.

Als voorbeeld noemt het AD, dat het OM citeert, panden van criminelen die omgetoverd zouden kunnen worden in wijkgebouwen. "Bij het afpakken van crimineel vermogen kijken we naar wat iemand heeft verdiend met een strafbaar feit. Maar je moet ook kijken welke schade is aangericht en hoeveel het kost dat weer op te ruimen. Die schade zou je kunnen laten vergoeden door een schadefonds. Daarmee straal je uit dat slachtoffers gezien worden. Criminelen die worden veroordeeld voor drugsfeiten zou je een geldbedrag in het schadefonds kunnen laten storten", aldusĀ Marianne Bloos, hoofd van het Functioneel Parket van het OM.

Het OM kwam op het idee naar aanleiding van een Italiaanse initiatief waarbij maffiapanden omgebouwd zijn tot bijvoorbeeld bibliotheken. Bloos noemt dat "prachtige initiatieven".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie