'Geef migrant uit veilig land werkvisum'
Binnenland

'Geef migrant uit veilig land werkvisum'.

Weet u wat we zouden moeten doen met migranten uit zogenaamde 'veilige landen' die puur om economische redenen - dus degenen die niet zijn gevlucht voor oorlog - naar Nederland toekomen? 

Nee? De onafhankelijke adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) wel. In plaats van deze mensen gewoon terug naar hun eigen land te sturen, moeten we ze juist met open armen ontvangen en werk geven.  

Op deze manier zal illegale migratie ontmoedigd worden en kunnen de juiste mensen worden worden aangetrokken voor moeilijk vervulbare vacatures, zoals de bouw. In Nederland zijn toch meer mensen dan ooit aan het werk, nietwaar? Dat er wel nog steeds werklozen zijn doet er niet toe.

"Als je mensen een legaal alternatief biedt, neem je deels de wanhoop weg bij potentiële migranten die weinig toekomst zien in hun eigen land", zo probeert voorzitter Koos Richelle de logica uit te leggen in De Volkskrant.

Nu is het nog zo dat migranten met kansloze asielaanvragen een relatief groot aandeel hebben in het totale aantal asielaanvragen. Als zij nou kans op werk hebben, zullen ze minder snel geneigd zijn op deze manier ons land binnen te willen komen. Ja, gek hè?

Alle artikelen geladen. Overzicht →