'Geen bewijs voor geheime belastingdeal Oranjes'
Binnenland

'Geen bewijs voor geheime belastingdeal Oranjes'.

'WimLex' wordt niet stiekem gecompenseerd door vunzige deals die het Koningshuis in het verleden met de Belastingdienst heeft gesloten, dat is althans de conclusie van historisch onderzoek van een door het kabinet ingestelde commissie. 

Volgens berichtgeving van RTL Nieuws vorig jaar werd het Koningshuis al sinds de jaren zeventig gecompenseerd voor de taks die ze betalen over hun rendementen. Vooral prins Bernhard zou wat dat betreft het onderste uit de kan hebben willen halen. Deze onthulling leidde uiteraard tot de nodige ophef in de Tweede Kamer en dus kwam er een onderzoek.

De commissie die het onderzoek uitvoerde spreekt echter tegen dat er een dealtje is gemaakt. "Uit niets blijkt dat er een 'geheime belastingdeal' kwam voor de nadelige gevolgen van belastingheffing". Alles wat daarover besloten is, is gewoon besproken in de Tweede Kamer, concludeert de commissie.

Het kabinet is blij met de uitkomst en noemt het onderzoek van de commissie die het zelf heeft ingesteld - zeggen we verder maar niks over - "een gedegen omschrijving en analyse" van de bronnen die beschikbaar zijn. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →