Géén celstraf geëist tegen Syriëganger Lieke S. 

05 juli 2018 - 15:22

Welnee, is nergens voor nodig toch?  Het Openbaar Ministerie vindt een halfjaar voorwaardelijke celstraf voor de Eindhovense Lieke S. (35), bovenop de acht maanden dat ze al in voorarrest heeft gezeten, wel voldoende voor haar poging om het beloofde land Syrië te bereiken.

Gek genoeg is justitie ervan overtuigd dat deze Lieke na haar knieval voor de islam geprobeerd heeft om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie IS in Syrië.

Ze werd echter bij de Turks-Syrische grens niet doorgelaten en opgepakt op 21 december 2016. Zelf ontkende mevrouw altijd, noemde het een 'spirituele reis' en zei dat ze vluchtelingen wilde helpen. De officier noemde dat 'ongeloofwaardig'.

Het OM baseert zich met name op brieven en passages in schriftjes en notitieblokken, die de Eindhovense later uitwerkte tot boeken. Daarin geeft ze onder andere aan dat ze terroristische aanslagen als die in Brussel en Parijs best wel kan begrijpen.

Typisch gevalletje van radicalisering. Waarom dan toch zo'n lichte straf? Wij hebben geen idee, wellicht dat het te maken heeft met het feit dat mevrouw een goed (verplicht) gesprek met een theoloog heeft gehad en ze nu genuanceerder denkt (tuurlijk) over het geloof.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie