Geen celstraf voor opblazen coronatestlocatie, want 'goed gesprek en sorry'

Geen celstraf voor opblazen coronatestlocatie, want 'goed gesprek en sorry' 

19 juli 2021 - 15:11

Ja nu wordt ie helemaal mooi... Twee mannen hoeven van de rechter niet terug de cel in voor het opblazen van een coronatestlocatie, omdat ze 'een goed gesprek' hadden met de huisarts die de testpost beheerde. Daarna betuigden ze oprecht spijt, motiveerde de rechtbank.

Ene Luuk van S. (22) uit Gemert en Angelo van L. (26) uit Helmond krijgen wel allebei een taakstraf van 100 uur en bijna vier maanden voorwaardelijke celstraf (applaus!!!). De twee hadden ook al bekend dat zij de container met zware explosieven bestookten. Dat gebeurde in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar.

De testlocatie zat in een bouwkeet bij de huisarts en de schade was enorm: brokstukken vlogen tientallen meters weg en omwonenden voelden de explosie. Door de ontstane ravage moest een nieuwe container worden geplaatst. De testpost is enkele dagen onbruikbaar geweest. Maar waarom doe je zoiets? De actie was bedacht door Luuk S., die de coronamaatregelen zat was geworden. Dat kwam omdat hij enkele weken voor het incident door de maatregelen niet naar zijn opa kon, toen zijn oma overleed.

Op zijn zachts gezegd heel vervelend natuurlijk, maar nog geen reden om de boel te vernielen, vindt ook de rechter. Ze wees ook naar de huisarts die het misdrijf een "dolksteek in de rug" noemde. Die zei echter ook: "Ik wil vooral dat het goed gaat met ze. Ze staan op een kruispunt in hun leven en ik denk dat ze niet beter zouden worden van een celstraf." Die uitspraak bepaalde mede het oordeel van de rechter over de twee jongens, die allebei kampen met persoonlijke problemen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml